13.6.07

Pénz Váltás

A pénz váltás (vagy pénzváltás) a pénz elértéktelenedésének,
az inflációnak és általában a a globális pénzügyi nehézségek egyik legfontosabb, bár nem a legjelentősebb tényezője!
Ez az állítás némi magyarázatra szorul!

Ha már pontosan érti, hogy mi a pénz, és hogy hol és hogyan keletkezik a pénz (amit kétlek), akkor könnyen megértheti, hogy
mire gondolok!

A pénz már régen megszűnt a létrehozott értékes dolgok (termékek, szolgáltatások), a mások számára értékel bíró fontos dolgok csere eszköze lenni! Bár lehet Ön még pénzért vásárolhat, de legtöbben már "hitelkerettel" vásárolnak. Amit aztán törlesztő részlettel rendeznek.

Az élet így néz ki a fejlett ipari országokban: Az egyén életszínvonalát az határozza meg, hogy miként költi el a növekvő hitelkeretét úgy, hogy a bére még fedezni tudja törlesztő részleteit!
A cégek, vállalatok esetében ez még szélsőségesebb!

A legtöbb pénz váltás, a bankok egymás közötti, és a pénz-tőzsdei pénzváltást jelenti! Amikor valaki pénzen vesz pénzt, és pénzért ad el pénzt, akkor az pénz váltás.

Nézzünk egy példát:

Veszek 25 000 Ft-ért 100 euró. Az árfolyam 1 euró = 250 Ft. Várok.
Amikor az euró árfolyam tovább emelkedik, akkor egy bizonyos pontos eladom, például 300 Ft-os euró árfolyamon. Ezzel kerestem 50 Ft-ot!
A kérdés az, hogy létrehoztam-e értékes dolgot, ami hasznos valaki számára, amiért cserébe 300 Ft bevételem lett, + 50 Ft (20%) haszonnal?

Meg lehet magyarázni, hogy a pénz váltás miért jó és hasznos, és tényleg az, de a pénz váltás csak a bérből élők számára jelenti ezt, mivel naponta milliárdok kerülnek átváltásra csak azért, hogy valaki a semmiből teremtsen ezen a módon pénzt!

...

Nincsenek megjegyzések:

Több Pénz, Meggazdagodás? Segítsen másoknak, segítsen önmagának...! Hogyan?

Alánlja ezt a (www.penz-penz.blogspot.com) blogot azoknak, akiknek több igaz adatra lenne szüksége a pénzről, a maggazdagodásról, hogy elérhessék a céljaikat! Kihelyezhet a blogojára, weboldalára egy ide mutató linket, hivatkozást is (a Pénz, és Több Pénz szöveggel), hogy mások is ide találjanak! Linkcserére is van lehetőség: Email.

Korábbiak Időrendben: