4.5.07

Az Idő az Pénz?

(Ma pénzt kell keresnem a vállalkozásomban, hogy legyen időm blogolni a pénzről, a meggazdagodásról. De azért van egy kis időm...)

Az mondják, nem tudom, hogy kik, hogy "az idő pénz".
Én pontosan értem, hogy mire gondolnak, amikor ezt mondják,
de úgy tűnik, hogy igazán csak az alkalmazottakra és a meghatározott maximális szolgáltatási kapacitással rendelkezőkre vonatkozik, akik a munkaidejüket, és nem a munkájuk eredményét adják el. Nem így van?
Kérdezz csak meg egy "rendes állásban" dolgozót, hogy mit szólna ahhoz, ha ezentúl a munkateljesítménye után, az eredményei után kapná a fizetését.
Valószínűleg, a többség nem szeretne megmérettetni a piacon a munkaerejét, munkaképességét, nem akarná, hogy rá nehezedjen a termelés és a bevétel összefüggésének nyomása.

Rögtön nem érezné magát annyira kényelmesen, már ha valaki egyáltalán képes kényelmesen érezni magát alkalmazottként, a mai törlesztő részletekkel terhes világba.
Itt most nem a nettó tízmilliós havi fizetéssel rendelkező bankszektorban dolgozókról beszélek, mert ők látszólag kényelmessen élnek, de csak látszólag.

Az alkalmazottak többsége számára az idő azért pénz, mert a letöltött munkaórák után kapják a fizetését, nem a teljesítményük alapján!
Ők szinte sosem gazdagodhatnak meg a tevékenységükből, mivel limitált a pénzért adható munkaidejük!

(A letöltött szót használják a börtönbüntetésre is. Nem így van?
Van egy nagyon találó ídézet Tolsztojtól a pénzről és a ranszolgaságról,
de most nem találom sehol. Amikor megtalálom majd megírom...)


(A tegnapi blogomban, azt ígértem, hogy ma a meggazdagodás,
a több pénz keresés belső, az egyénen belüli, gondolkodásbeli akadályok feloldásáról, fogok okosakat írni, de hát az idő nekem is pénz, csak másként, mint az alkalmazottaknak, ezért mára
csak egy idézetet, és pár zenés videó):


Ön is így gondolkodik?

"Soha nem voltam szegény, csak olyan, aki tönkrement. Szegénynek lenni - lelki beállítottság. Az anyagi csőd, pedig csupán átmeneti állapot." - Mike Todd



Kellemes szórakozást!


Pénz - Pink Floyd (erdeti videóklip)




Pénz - Pink Floyd (Pulse - élő)




Pénz - Pink Floyd (Live 8 - élő)




Pénz - Pink Floyd (Dream Theater feldolgozás)




Pénz - Pink Floyd (HitRock feldogozás - élő)
enyhe magyar akcentussal :-)




+ egy link: Pénz - Pink Floyd (élő)


Amit tegnap megígértem, hogy lehet, hogy ma lesz, ha lesz időm... az holnap jön! :-)

.

Nincsenek megjegyzések:

Több Pénz, Meggazdagodás? Segítsen másoknak, segítsen önmagának...! Hogyan?

Alánlja ezt a (www.penz-penz.blogspot.com) blogot azoknak, akiknek több igaz adatra lenne szüksége a pénzről, a maggazdagodásról, hogy elérhessék a céljaikat! Kihelyezhet a blogojára, weboldalára egy ide mutató linket, hivatkozást is (a Pénz, és Több Pénz szöveggel), hogy mások is ide találjanak! Linkcserére is van lehetőség: Email.

Korábbiak Időrendben: