25.5.07

Sok Pénz

A "sok pénz" szinte mindenkit érdekel. Valószínűleg Önt is érdekli a sok pénz! Igen? Itt, most a sok pénz megszerzéséről lesz szó.

Az, hogy mennyi a sok pénz, nagyon viszonylagos, nagyon az. Tegyük fel, hogy ebben a világban csak tisztességesen (az alapvető erkölcsi normákat betartva) lehet meggazdagodni. Tudom, hogy ez egy irreális elképzelés, de azért csak képzeljük el...

Ha csak tisztességesen lehetne meggazdagodni, akkor azok gazdagodnának meg, aki jobb, szebb, olcsóbb, tartósabb, gazdaságosabb, divatosabb, illetve jó tulajdonságokkal rendelkező dolgokat, szolgáltatásokat nyújtanának embertársaiknak és más cégeknek. Aki a vevők elégedettségét nővelő módon,
és a vállalkozását, hatékonyan működtetve termelne hasznot, annak egyre több pénze, azaz sok pénz (bőséges mennyiségű) lenne a birtokában. De ez csak egy álom! Vagy mégsem?

Mi is a sok pénz meghatározása?

  • Az egyén birtoklási és fogyasztási vágyainak kielégítéséhez szükséges az elegendőnél több pénz, a sok pénz.
(Nem tudom, hogy ez a meghatározás mennyire pontos, ezen vitatkozhatnánk,
de itt és most ez a definíció használható.)


Azt mondják, hogy a pénz nem boldogit.
És ez mondás - önmagában - szerintem nem igaz, mivel maga a pénz önmagában nem boldogit. Viszont a pénztelenség, az anyagi nehézség, az adósság, az adóterhek, a nélkülözés, a szegénység,
a nyomor, ami a sok pénz ellentéte, szintén nem boldogot.
A pénzügyi gondok megszűnése óriási megkönnyebbüléssel járhat. Ezt könnyen összekeverhetjük a boldogsággal.
És a pénztelenséget a boldogtalansággal!

Szerintem sokan gondolják azt, hogy "minél többet keresek, annál boldogabb leszek", és szerintem, akinek az a célja, hogy sok pénze legyen, de nem éri el ezt a célját, az tartósan boldogtalanná válhat.
Ha valaki kisgyermek korától (vagy célját talán már előző életeiből magával hozva) folyamatosan, és erősen arra vágyik, hogy sok pénze legyen, de mégsem lehet az, akkor depresszióssá válhat. Tehát, érdemesebb inkább nem vágyni a sok pénzre, nélkülözve élni, és nyomorban meghalni, ha nem akarjuk, hogy boldogtalanok legyünk. Nem így van?

Ha körülnéz az interneten a "pénz boldogít" és a "pénz nem boldogít" kifejezésekre keresve, akkor nevetségesen sok nevetséges cikket találhat, ami valahogy így szól:
"A valami egyetem pszichológia, szociológia professzora, kutató csoportja a felmérésekkel, vizsgálatokkal (amihez sok pénz kell) bizonyította, hogy a pénz boldogít, a pénz nem boldogít, a pénz boldogtalanná tesz, a pénztelenség tesz boldoggá". Ez nevetséges!

Mi a boldogság?
Amikor az ember halad a célja felé, amikor úgy érzi, hogy képes leküzdeni a célja útjában álló akadályokat, akkor boldognak érzi magát. Ha a pénz, a sok pénz a célja, és képes haladni a sok pénz megszerzése felé, amit az is bizonyít, hogy több pénze vagy vagyona van, akkor boldog ezzel a céljával kapcsolatban. Ha ez az élete legfőbb célja, akkor nagyon boldog. Viszont az élete más területein lehet boldogtalan, ha ott nem éri el a céljait, vagy ha a céljai ott elérhetetlennek tűnnek számára. Ez a boldogság?

Szeretné ha a "sok pénz" az öné lehetne?
Akarjon sok pénzt, és tanulja meg, három dolgot, ami a sok pénz megteremtéséhez szükséges:

  • hogyan lehetséges a sok pénz birtoklása
  • mit kell tenni (munka, üzlet, befektetés, stb.), hogy a sok pénz az Öné lehessen, és mit nem szabad megtennie
  • mivel kell válnia (betanított munkás, vagy internet vállalkozó), hogy a sok pénz természetes, magától értetődő legyen
    az Ön számára

Hogyan és hol tudja ezt megtanulni? Írjon nekem!



.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Koszonom, hogy egy erdekes blog

Több Pénz, Meggazdagodás? Segítsen másoknak, segítsen önmagának...! Hogyan?

Alánlja ezt a (www.penz-penz.blogspot.com) blogot azoknak, akiknek több igaz adatra lenne szüksége a pénzről, a maggazdagodásról, hogy elérhessék a céljaikat! Kihelyezhet a blogojára, weboldalára egy ide mutató linket, hivatkozást is (a Pénz, és Több Pénz szöveggel), hogy mások is ide találjanak! Linkcserére is van lehetőség: Email.

Korábbiak Időrendben: