3.5.07

Meggazdagodás Tisztességesen

A korábbi írásaimban főleg a pénz valódi, a helyes jelentését és a pénz helytelen, sőt bűnöző használatát, illetve ennek történetét fejtegettem. Ez elég borús képet festett a tisztességes meggazdagodás lehetőségéről, mivel rámutat arra , hogy a teljes mai, a bankárok által manipulált pénzügyi rendszer egyfajta adós rabszolgaságba taszítja az egyéneket, családokat, vállalkozásokat, sőt országokat, és ezen keresztül az egész világgazdaságot. Videó (részlet) angolul:





(Ebből a blogból a teljes videó jobbra lent a "videók a neten - (angol)" ajánlónál,
a "Money as Debt" (adósság-pénz) linkre kattintva érhető el!)


Hogyan lehetséges a tisztességes meggazdagodás?

A válasz egyszerű! Egy hosszú mondatban:
Akarni kell meggazdagodni, gazdagnak lenni, és el kell távolítani a meggazdagodás belső az ember gondolkodásában, az elméjében lévő, és a külső, mások helytelen, a bűnözői pénzzel kapcsolatos tevékenységeinek akadályait, majd meg kell tanulni mások számára értékes és valóban hasznos dolgot nyújtani, és azt egyre szélesedő körben elhíresztelni, és cselekedetek végrehajtásával azt nyújtani is.
Tudom, hogy ez túl általánosnak tűnik, ezért részletezem...

  1. akarni kell a meggazdagodni
  2. meggazdagodás belső akadályainak eltávolítása
  3. mások etikátlan tevékenységeiből származó akadályok leküzdése
  4. megtanulni mások számára értékes és valóban hasznos dolgot nyújtani
  5. egyre szélesedő körben ismerté tenni a dolgokat és forrásukat
  6. végrehajtani a tennivalókat, hogy mások megkapják, amit kínál

(Ez a blog a kezdetétől eddig főleg a 3. második pontról szólt, de a jövőben mind a hat pontot részletesen kifejtem majd.)

A bankárok, bankok, tehát a bankrendszer és a hatalmon lévők a korábbiakban leírt módon etikátlan módon bánnak a pénzzel, ami inflációt, a pénz vásárló erejének csökkenését eredményezi.
Ezért, azok a cégek (és a benne dolgozó az alkalmazottak keresnek jól), akik valamilyen módon hozzájutnak olcsó hitelekhez, és azokat abból fizetik vissza, hogy azoknak nyújtanak szolgáltatást, illetve adnak el termékeket, akik szintén hozzá tudnak jutni kölcsön pénzhez.
Tehát, azok a cégek és egyének sokkal könnyebben érvényesülnek a pénzért folytatott hajszában, akiknek a vásárlói vagy munkaadói, akik képesek is hiteleket felvenni. Természetesen ez hozzájárul az előző írásban bemutatott egyre nagyobb és egyre gyorsuló adósság és kölcsön örvényhez, és annak katasztrófális hatásaihoz.

Amikor valaki már belekerült ebbe az adósság-kölcsön rendszerbe, akkor nagyon nehéz kikerülnie, mivel ez áthatja az egész gazdaságot, a cégek működését, és az emberek, családok mindennapi életét.
(Én nem hibáztatok senki azért, mert önmagának, családjának és a környezetének úgy teremt jólétet, hogy közvetve hozzájárul egy elnyomó pénzügyi rendszer működéshez és hatásaihoz, mivel gyakran nincs is tudatában hogy része egy elnyomó rendszernek. És ha ezek a pillanatnyi "játékszabályok" társadalomban a meggazdagodásra, akkor nem játszhat valaki egy másik játékot, illetve nem szállhat ki a játékból, mert akkor ezzel automatikusan veszít, azaz szegényként fog élni és szenvedni a nincstelenségtől, nélkülözéstől.
(Kipróbáltam, ahogy lázadóként, hogy "a kiszállók ebből az undóritó a gazdasági és pénzügyi játékból" tizenévesen, állítom, hogy ez nem jó megoldás.)

A megoldás arra, hogy valaki meggazdagodjon (itt a fenti 3. pont megoldásáról van szó) az, hogy miközben valaki kihasználja az elnyomó rendszert, azaz hitelből, bank kölcsönből és állami pénzekből (amik főleg az állam által kapott hitelek) létrehoz egy hasznot hozó vállalkozást (vagy egy ilyenben egyre magasabb beosztásban dolgozik), és olyan vásárlóknak értékesít, szolgáltat vagy dolgozik, akik maguk is képesek hiteleket felvenni. Anyagilag megerősödve igyekszik lehető legkevesebb kölcsönt felvenni.
De mindeközben a pénze és ideje, energiája egy részéből olyan tevékenységeket támogat, ami a fennálló elnyomó pénzügyi rendszer fokozatosan átalakítja, majd megszünteti.
(Az első lépés, hogy ez rendszer megváltozzon, hogy az emberek széles körben megismerik, hogy egyáltalán benne vannak, részei az elnyomó pénzügyi rendeszerben, mivel ezt elhallgatják előle.
Bárki pénz befektetés, és komolyabb időráfordítás nélkül megtehet, hogy például erre és az ehhez hasonló blogokra, könyvekre, videókra felhívja mások figyelmét.)

Az elnyomó pénzügyi rendszer megváltoztatásának folyamata (szerintem):

0. Széles körben ismerté tenni a fennálló rossz rendszerről elhaltgatott, eltitkolt információt, és megmutatni, hogy van kiút az adósság rabszolgaságból!

1. Politikai (népakarat) nyomással a nemzeti bankokat újra az országok kormányának fennhatósága alá vonni, mivel most ezek részben vagy egészben (rejtett módon) magánkézben vannak.
A kormány így nemzeti bankon és törvényeken keresztül szabályozhassa a kereskedelmi bankok tevékenységét, például a részleges fedezet rendszerét, a hitelkamat mértékét és a bankok adózását.

2. A bankok részleges, azaz töredékes fedezeti rendszerének folyamatos visszaállításával az egyre nagyobb fedezet felé haladva. Tehát bankok kötelezni kellene arra, hogy kis lépésenként, de egyre nagyobb arányban a betétesek pénzét adják kölcsön és ne csak elektronikusan létrehozott fedezet (azaz betét nélküli) pénzt.
(Ha nem érti, hogy mire gondolok, akkor el kellene olvasnia a korábbi Pénz, és Több Pénz bejegyzéseket.)

3. Fokozatosan csökkenteni kell a kölcsönök kamatait, és meg kell szüntetni a kamatos-kamat rendszerét, mert ez óriási mértékben táplálja az adósság-kölcsön örvényt.

4. Hozzáértő és erkölcsileg fedhetetlen szakemberek és nem korrupt politikusok (és nem a mögöttük álló rejtett pénzügyi hatalom) által irányított államnak kellene szabályoznia pénz készítését, kibocsátást (állami megrendelések formájában) és a forgalomból visszavonást (elviselhető mértékű, főleg fogyasztási adóztatással).

Ez ideális esetben úgy valósulna meg, hogy főleg a gazdaság működési hatékonyságát, és az emberek képességeinek fejlesztésére, egy hatékonyabb oktatási rendszerre, és környezetet kímélő beruházásokra adna támogatást, illetve megrendelést az állam a kinyomtatott (vagy elektronikusan létrehozott) pénzből.

Tudom, hogy ez a megoldás utópisztikusnak tűnik, hogy annak az esélye, hogy ez megavalósuljon szinte lehetetlen. Miért?
Azok, akik most a valódi hatalommal bírnak, a nemzetközi bankárok, illetve az elméjükben lévő tényezők (egy hatalmas erővel működő tudatos és tudatalatti félelem, hogy őket fogják rettenetesen fájdalmasan elnyomni, megbüntetni, ha nem ők kerekednek felül, nem nyomnak el másokat) arra készteti őket, hogy ne engedjék megváltozni az elnyomó rendszer.
De akkor is kell tenni valamit az elnyomás ellen, ha az lehetetlennek tűnik, mivel ha valaki már nem tesz semmit, akkor azzal elismeri, hogy őt sikerült elnyomni, hogy ő már vesztett a józanság és az őrület hábórújában, tehát szellemileg halot!

Talán lehet valamit tenni ezzel kapcsolatban!
Ön mit gondol erről, lehet tenni valamit az elnyomó pénzügy rendszer ellen, hogy a jobb képességűek jobban élhessenek és segíthessenek a kevésbé jobb képeségüeknek jobban élni? Talán lehetséges?

Ön azért nem él az elvárásainak és képességeinek megfelelő anyagi jólétben, mert az elnyomó pénzügyi rendszer (külső) akadályai Önre is nagy hatással vannak!

A következő írásban, a fent említett, a meggazdagodás belső akadályainak eltávolításáról lesz szó, ha időt és energiát tudok szánni a megírására. Addig is tegyen valamit az elnyomás ellen!
Kérem, ajánlja másoknak ezt a blogot!

.

Több Pénz, Meggazdagodás? Segítsen másoknak, segítsen önmagának...! Hogyan?

Alánlja ezt a (www.penz-penz.blogspot.com) blogot azoknak, akiknek több igaz adatra lenne szüksége a pénzről, a maggazdagodásról, hogy elérhessék a céljaikat! Kihelyezhet a blogojára, weboldalára egy ide mutató linket, hivatkozást is (a Pénz, és Több Pénz szöveggel), hogy mások is ide találjanak! Linkcserére is van lehetőség: Email.

Korábbiak Időrendben: