6.5.07

Gazdagnak Lenni

(A Meggazdagodni Tisztességesen és minden korábbi írás folytatása. Hogy biztosan értse a gondolatmenetet, hogy hasznára lehessen ez a blog, érdemes a korábbiakat is elolvasnia. Az elejénél kezdve megismerhet fontos szakszavakat, és a kényelmes lépésenként juthat el a pénz jobb megértéséig, hogy meggazdagodhasson,
ha akar, és ha megérdemli.)


(Felfigyelt mát arra, hogy ezen az oldalon szinte csak bankok hirdetnek, illetve hiteleket kínálnak, úgy látszik valaki nagyon sok pénzt rakott a bankokba, amit most kölcsön kell adniuk. Micsoda? A bank nem azt a pénzt adja kölcsön, amit a betétesek elhelyztek? De hát én azt tanultam az iskolában? Hát akkor honnan jön a pénz?)

Gazdagnak Lenni, Bűnösnek Lenni?

Két hét után először, tagnap nem írtam a blogba, pedig megígértem! Rossz vagyok, bűnös vagyok, nem is érdemlem, meg hogy szeressenek, hogy boldog legyek, hogy jól és kényelmesen éljek, hogy gazdag lehessek ha ilyen súlyos bűnöket követek el az emberek ellen, mint hogy tegnap nem blogoltam...
Pontosan így gondolkodik azt, aki szándékosan, akik elhivatottan szegény! Én igyekszem nem így gondolkodni! Miért?

Gazdagnak lenni nem bűnös dolog, pedig a gazdagság az hatalom!
(És a hatalom az gazdagság, ha korrupt politikus, állami tisztviselő, önkormányzati képviselő vagy!)

Mi az Ön válasza a következő kérdésre?
Érez Ön, csupán az anyagi, vagyoni különbségek miatt némi ellenszenvet gazdagokkal szemben?

És erre a kérdésre mi a válasza?
Ön mennyire szereti a nagyon gazdagokat?

Lehet, hogy valami befolyásolja a gazdagsággal kapcsolatos gondolatainkat, valami ismeretlen, valami rejtett tényező?
Lehet, hogy ez a tényező meghatározza az anyagi helyzetét? Igen!

Ha sok pénzzel rendelkezni, gazdagnak helytelennek, illetve bűnös dolognak tűnik, akkor az meghatározza , hogy van-e bőségesen elegendő pénze, vagy sem!
Ha gazdagnak lenni bűnös dolognak tűnik, és ha a jó szándékú emberek nem akarnak bűnösnek lenni, akkor nem gazdagok, azaz szegények. Ez ilyen egyszerű!

A pénz, a több pénz, a gazdagság, és általában siker elérésének lehetőségét három alapvető belső tényező határozza meg:

1. A személy mennyire tartja helyesnek vagy helytelennek azt, ha valaki gazdag, ha vagyonos, ha sok pénze van, azaz hatalma van.
És ebből következően mennyire tudja elfogadni, hogy őt és az életét
a gazdagok irányítsák, illetve, hogy ő maga gazdag legyen, tehát irányítania kelljen másokat!

2. A személy mennyire tartja magát tudatosan (és tudat alatt) alkalmasnak az anyagi jólétre, a pénzügyi gazdagságra.

3. A személy mennyire engedi meg magának, hogy pénzel, vagyonnal, azaz hatalommal rendelkezzen, hogy befolyásolhassa a saját és a környezete (beleértve az ellenségei) életét is.
(A hatalom szót itt a hatni, hatást létrehozni, valamit megváltoztatni, valamit befolyásolni, valamit irányítani értelemben használom.)

Sokszor lehet hallani, hogy "a pénz hatalom", és azt is, hogy
"a hatalom bűnös dolog". Nézzük csak mag, hogy mi van e mögött!
Ideális esetben, amikor hallunk, olvasunk egy adatot, például, hogy "gazdagnak lenni bűnös dolog", akkor tudatosan eldöntjük, hogy ez az adat helyes-e vagy helytelen, mielőtt az elfogadnánk sajátunknak.
(Ha valaki azt mondaná Önnek, hogy Szabadság Hidat majd beleépítik az új metró alagútjába, akkor rögtön tudná, hogy ez igaz vagy sem. Igaz? :-)

Amikor nem figyelünk eléggé, amikor a figyelmünk, az éberségünk eltompul, illetve, amikor számunkra nagyon fontos személy, egy véleményformáló, egy szaktekintély, akinek a kijelentéseit automatikusan helyesnek elfogadjuk, állít valamit, akkor egy adat úgy kerül be a használandó adatok közé, hogy nem hozunk saját felelős döntést a helyességéről vagy helytelenségéről!

Mikor lanyhul az adatok helyességének megítélésére irányuló figyelmünk? Amikor sokk ér minket, egy baleset vagy veszteség során, amikor tudatmódosító szerek hatása alatt van valaki, amikor súlyos beteg, amikor testileg nagyon fáradt, amikor valaki nagyon rossz hangulatban, érzelmi állapotban van.

Kik lehetnek azok, akinek felülvizsgálat nélkül elfogadjuk az állításait? A szülő, a tanár, az iskolai oktatás, a szaktekintély, szakirodalom,
a tudós, a tudományos előadás, az ismeretterjesztő műsor, a TV híradó, a rádió hírek, az újságíró, a szinte mindent maró gúnnyal megkritizáló, becsmérlő hivatásos blog-publicista, a politikai vezető,
a bizalmas lelki támogatónk, a pap, a papság, az egyház,
a papság által összeállított könyvek, a papság által közvetített nagyisten,
az orvos, a pszichológus, a pszichiáter, és a felettünk hatalommal rendelkezők, akiknek nem lenne ésszerű szembeszálni.

A fenti két bekezdésből látható, hogy számos alkalom van arra,
és sok "megbízható" forrás létezik, hogy bekerüljön a gondolkodásunkba olyan adat, hogy gazdagnak lenni nem helyes!

Az is előfordulhat, hogy valakivel elhitetik, hogy nem lehet gazdag, hogy rabszolgaként, robotként, futószalag vagy a gép mellett álló,
vagy a földeken dolgozó "fogaskerékként" kell élnie, mert ez a párt vagy az isten akarata, ez az ő sorsa.
Ha valakinek elég sokszor mondják el, hogy mi a "helyes", és elég sokszor megbüntetik, ha másként gondolja, akkor hajlamos lesz igaznak látni bármit, amit rejtett vagy nyílt módón rákényszerítenek.
(Rejtett adat rákényszerítés például, az erőteljes, hosszan tartó reklámkampány,
a mindent átható választási kampány, vagy a hipnózisban, drogok hatása kapott utasítások, de egy pártgűülésen a tömeghipnózis is.)


Bár az eddig említett két dolog (az adat helyességének megítélésének elmulasztása, és a kényszer hatására elfogadtatott adat) nagyon fontos befolyásoló tényezők az egyéni gazdagság, a birtokolható vagyon, pénzmennyiség és a rendelkezésre álló hatalom szempontjából, de van ennél még nagyobb hatású tényező is.

Amikor egy jó szándékú ember a helyesnek elfogadott,
de valójában helytelen adatok miatt helytelen döntést hoz,
amikor valaki hibát követ el vagy olyat tesz (amit, nem szeretne hogy vele megtegyenek), amikor ez már sokszor megtörtént, akkor hajlamos elveszíteni az önbizalmát, azaz már bízik meg önmagában, hogy biztosan nem lesz mások kárára ha tesz valamit, ha cselekszik.

A jó szándékú ember egyre óvatosabbá válik az életben,
egyre lassabban, és egyre kevesebbet lesz hajlandó megtenni, egyre kisebb hatalommal, azaz hatás létrehozási, azaz erővel, intelligenciával, tudással hajlandó rendelkezni.

Aki viszont egyre kevésbé hajlandó tudni és cselekedni, az egyre gyakrabban hibázik, egyre többször hoz rossz döntéseket. Ez egy örvény, ami egyre mélyebbre húzza az embert!

Minden ember, még a tömeggyilkos is, valahol mélyen egy jó ember, alapvetően jó, és jó szándékú ember, csak óriási mértékben terhelt fájdalmas kudarcokkal, veszteségekkel és hamis, nem helytálló adatokkal, következtetésekkel, hazugságokkal az életről, az emberekről és jóságukról vagy gonoszságukról.
Ez a gonoszságának oka, illetve a félelem, az a kényszerképzete, hogy fájdalmasan el fognak bánni vele azok, akik erősebbek, hatalmasabbak nála. A gonoszság szegénységet, nyomort szül,
és halált hoz!

Ez borzalmas! Nem?

A lényeg: Amennyire valaki elhiszi, tényként fogadja el, hogy mások ártalmára lehet, olyan mértékben korlátozni fogja a saját képességeit, beleértve a tudási, cselekvési és birtoklási képességét is, tehát csak egyre nehezebben válhat tisztességesen gazdaggá.
(Előfordul, nem is ritkán, hogy aki vesztésre áll, az eljátssza, hogy az ellenfele már túlzottan is ártott neki, hogy bűntudatott keltsen, hogy ezzel önmegállításra késztesse az ellenfelét. A vesztésre álló, ezzel a trükkel, végül képessé válhat az kevésbé képes vált ellenfél legyőzésére.)

Úgy tűnik, hogy (pozitív és a negatív értelemben is)
a
leggátlástalanabbak a leggazdagabbak.
A meggazdagodás útjában az
ember belső gátjai állnak.
(A szegénység okaként elnyomó pénzügyi rendszer, a bankárok által gerjesztette adósság-hitel örvény csak a személyes akadályok, gátak után következnek, mivel a gátlástalanok, ha nehezen is, de elnyomó rendszer ellenére is tudnak sok pénzt keresni, meg tudnak gazdagodni.)

Érdemes ezt néhányszor újraolvasni, és elgondolkodni rajta. Így van?
Ön szerint mennyire igaz, mennyire helyes, amit ma leírtam?

Majdnem elfelejtettem leírni: Gátlástalanná válhat, és tisztességes maradhat és meggazdagodhat, ha akar! VAN KIÚT!

Erről írók majd legközelebb. Lehet, hogy holnap.

.

Több Pénz, Meggazdagodás? Segítsen másoknak, segítsen önmagának...! Hogyan?

Alánlja ezt a (www.penz-penz.blogspot.com) blogot azoknak, akiknek több igaz adatra lenne szüksége a pénzről, a maggazdagodásról, hogy elérhessék a céljaikat! Kihelyezhet a blogojára, weboldalára egy ide mutató linket, hivatkozást is (a Pénz, és Több Pénz szöveggel), hogy mások is ide találjanak! Linkcserére is van lehetőség: Email.

Korábbiak Időrendben: